فروشگاه فایل

فروشگاه فایل

فروشگاه فایل

فروشگاه فایل

back light compensation) BLC) چیست؟


back light compensation) BLC) چیست؟

 

 

اختلاف سطح نور در محیطهای مختلف یکی از مشکلات اصلی دوربین ها است. این مشکل زمانی ایجاد می شود که یک منبع نور قوی (مانند نور خورشید) در یک محیط نسبتا تاریک وجود دارد. وجود منبع نور باعث خواهد شد دیافراگم دوربین بسته شود و قسمت های کم نور تر به صورت کاملا تاریک به نمایش در خواهند امد.
مکانیزم BLC یکی از مکانیزم های اصلاح کننده این مشکل است. در این مکانیزم قسمت های پر نور تصویر نادیده گرفته میشوند. و از این طریق امکان گرفتن تصویر در قسمت های کم نور تر تصویر به وجود خواهد امد. مشکل این روش نسبت به WDR این است که گرچه تصویر در قسمت های کم نور کمی بهتر خواهد شد اما تفاوتی را در قسمت های پرنور تصویر ایجاد نخواهد کرد و شما همچنان ضد نور موجود در تصویر را خواهید دید. با این حال به علت ساده و ارزان بودن این روش استفاده از آن بسیار رایجتر از WDR است.

HBLC یا HSBLC چیست؟

HBLC مکانیزمی مشابه BLC است که در آن قسمت های پر نور در تصویر به صورت دیجیتال پوشانده می شوند تا از تاثیر آنها بر روی بقیه تصویر جلوگیری شود. این مکانیزم معمولا برای دوربین های پلاک خوان مورد استفاده قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: دوربین مداربسته تیاندی        خرید دوربین مدار بسته 

 

BLC در دوربین مداربسته

BLC در دوربین مداربسته یک مکانیزم بهبود دهنده تصویر است که از آن برای تنظیم نور در تصاویر دوربین مدار بسته استفاده می شود. اصطلاح BLC مخفف سه واژه Back Light Compensation به معنای “جبران ساز نور پس زمینه” است.

BLC چه زمانی کاربرد دارد؟

دیافراگم دوربین مداربسته حفره ای است که با توجه به میزان نور محیط باز و بسته می شود. در صورت زیاد بودن نور محیط دیافراگم بسته می شود و اجازه ورود نور کمتری به چیپ تصویر را می دهد (تا تصویر اشباع نشود). این کار البته میتواند در برخی محیط ها مشکلاتی هم برای ما ایجاد کنید.

یک اتاق را فرض کنید که دارای یک پنجره پر نور است. میزان نور پنجره باعث خواهد شد دیافراگم دوربین بسته شده و تصویر داخل اتاق کاملا تاریک باشد. برای رفع این مشکل از مکانیزم BLC استفاده می کنند.

BLC چطور کار می کند؟

نحوه عملکرد BLC بسیار ساده است. این مکانیزم در محیطهایی که دارای اختلاف سطح نور است محیط کم نور تر را به عنوان محیط مرجع در نظر می گیرد. به این ترتیب بدون توجه به نور پنجره در مثال بالا دیافراگم دوربین را به اندازه ای باز می کند تا محیط داخلی روشن به نظر برسد. البته این کار یک مشکل و یک محدودیت دارد. مشکل این خواهد بود که پس از باز شدن دیافراگم دوربین تصویر پنجره کاملا اشباع خواهد شد (به صورت کاملا سفید در خواهد آمد). محدودیت نیز در میزان باز کردن دیافراگم است. هرچه دیافراگم بیشتر باز شود قسمت بزرگتری از تصویر اشباع خواهد شد پس در باز کردن دیافراگم محدودیت وجود دارد و الزاما نمیتوان از این طریق محیط کم نور را کاملا پر نور کرد.

بیشتر بخوانید: پرفروش ترین دوربین های هایک ویژن

چرا هایک ویژن

 

با وجود محدویت و اشکال موجود در مکانیزم BLC استفاده از آن به علت سادگی و کم هزینه بودن بسیار رایج است. برای رفع دو اشکال گفته شده از مکانیزم WDR استفاده می شود.